Skocz do zawartości
SeoHost.pl

Winamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dzisiejszym Poradniku Pokaże jak Skonfigurować Wtyczkę Shoutcast dla Winampa

1.) Na początek ściągamy Winampa I wtyczkę shoutcast i instalujemy Download

2.) Po zainstalowaniu Przechodzimy w Winampie:

Opcje --> Pereferencje  --> Szukamy Wtyczki --> Efektów/DSP (Ctrl + P)

1.png

2.png

3.png

4.png

3.) Teraz Wybieramy SHOUTcast Source DSP v2.3.5 [dsp_sc.dll] I konfiguruj Wtyczkę

5.png

4.) Teraz Przechodzimy W zakładkę Output

6.png

5.) W zakładce "Login" Podajemy Dane do Nadawania Takie jak "IP,Port,Hasło i Nazwę Prezentera"

7.png

6.) Przechodzimy Następnie W zakładkę "Directory" i Podajemy "Nazwę audycji I Stronę radia"

8.png

7.) W zakładce "Encoder" Wybieramy Typ i Jakość nadawania

9.png

8.) Przechodzimy teraz do zakładki "Titles" i tam wybieramy czy ma pokazywać tytuł i nazwę aktualnie grającej piosenki

10.png

9.) Zostało nam teraz wybrać zakładkę Input W nie Wybieramy Naszą kartę dźwiękową i nasz mikrofon i następnie ustawiamy Suwaki

-Music Level: -1 dB

-BG Music Level: -20 dB

-Mic Level: -8 dB

-Fade Time: 500ms

-Capture Davice Fade Time: 500ms

11.png

10.) Przechodzimy ponownie w zakładkę "Output" i klikamy "Connect" już możemy grać na naszym Radiu

12.png

Projekt I Opracowanie: Little_gray

• 4 tygodnie później...
SeoHost.pl
Opublikowano

nie mogę prowadzić audycji ;-(. w Input wybieram SoundCard Input i niżej mam albo "no available capture device" albo jak włącze słuchawki z mikrofonem z samsunga S5 mam info że mogę wybrać Realtek audio...... co robię nie tak że nie idzie sygnał do radia ??

Jak zaznaczę w Input "winamp(recommended) to muza na radio internetowe idzie ale nie mogę prowadzić audycji

Prośba o pomoc

Opublikowano

Witaj. Wrzuć screeny z ustawieniami Audio (karty dzwiękowej realtek itp) oraz ustawienia jakie masz w wtyczce dsp.

Opublikowano

64cab989be6a.pngcos takiego?

najlepsze że jak wcisnę "Push to talk" to głos się nagrywa i puszcza co mówię, ale nie słychać wcześniej i później muzyki :-(. Jeszcze dam linka do radia http://ole82.panelradiowy.pl/radio

tak na spokojni, to raczej radio nie czyta muzyki do karty muzycznej :-(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Reconnection timeout powinno mieć wartość 1

Make this stream public nie jest wymagane

Encoder Setting może mieć inną wartość, 64kbps to absolutne minimum (dla osób mających problemy z siecią), w 128kbps da się słuchać (wartą ją ustawić o ile obsługuje ja serwer)

Fade time o wartości 2000ms to sporo - jak prezenter lubi mówić zaraz po kliknięciu na Push to talk to w Fade time i Capture Device Fade Time powinno być 500..1000ms

Opublikowano
a2a6907aca74.jpg.htmlkolego mix stereo masz wyłączony a musi być załączony, ale jeszcze problem w tym jaki system?? win 7?? bo co do karty realtek nie jest ona łatwa w obsłudze i ustawieniach, ja musiałem specjalny programik ściągac aby mikrofon w mix stereo zadziałał.ale czy ten programik na windows 7 i wyżej zadziała???voice switch 1.4 windows 7   w google wpisz i ściagnij se go. ja mam xp profesional + winamp shoutcast (tylko do połączenia z serwerem) a do mikrofonu do mixera voicesvitch 1.4
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jak połączyć się z serwerem kiedy obsługuje on Shoutcast 198 ? Starym SHOUTcast DSP 2.1.3 mogę a tym nowym już nie 2.3.5 . W connect using wybierałem 3 warianty i żaden nie pomógł. Server port ID i hasło zgadza się

Okazało się że pole z nazwą admina wystarczy zostawić puste 

Edytowane przez bela

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam czy ktoś wie jak wysyłać dźwięk  przez mikrofon w winampie. używam wtyczki SHOUTcast 2.3.5

Opublikowano

Jeśli nie jest to laptop, a zwykły pc z wewnetrzną kartą dźwiekową ewentualnie wbudowaną na płycie głównej, to bez problemów uruchomisz mikrofon. Wystarczy włączyć stereo mixa i odpowiednio go skonfigurować. Gdyby jednak to był laptop, to wszystko zależy od tego jaką karte dźwiękową posiada, lecz tak czy siak polecam zewnetrzną karte na usb. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam coś takiego https://imgur.com/a/WikEk 

Kiedy zmieniam z winampa na wejście karty dźwiękowej to od razu mi się włącza mikrofon a muzyka przestaje grać... 

Aby mówić wciśnij przycisk tzn zę muszę ciągle trzymać aby mówić tak?  I o co chodzi z tą opcją pod spodem ? 

Strasznie ciulowe to wszystko...

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ktoś mógłby zrobić jakiś dokładny poradnik w jaki sposób nadawać przez winampa płynie przechodząc z muzyki na mikrofon? I żeby muzyka leciała w tle? 

Opublikowano

Przecież ten poradnik jest bardzo dobrze zrobiony i opisany.

Może spróbuj używać innego programu? Winamp miewa problemy jeżeli nie posiadasz opcji stereomix.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 12.02.2019 o 10:24, kosti napisał:

Przecież ten poradnik jest bardzo dobrze zrobiony i opisany.

Może spróbuj używać innego programu? Winamp miewa problemy jeżeli nie posiadasz opcji stereomix.

Mi mikrofon nie działa płynnie. Albo sam mikrofon wybieram w wejściu wyjściowym albo winamp. Poza tym nie idzie ustawić majka aby dobrze słychać