Little_gray Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 W dzisiejszym Poradniku Pokaże jak Skonfigurować Wtyczkę Shoutcast dla Winampa 1.) Na początek ściągamy Winampa I wtyczkę shoutcast i instalujemy Download 2.) Po zainstalowaniu Przechodzimy w Winampie: Opcje --> Pereferencje --> Szukamy Wtyczki --> Efektów/DSP (Ctrl + P) 3.) Teraz Wybieramy SHOUTcast Source DSP v2.3.5 [dsp_sc.dll] I konfiguruj Wtyczkę 4.) Teraz Przechodzimy W zakładkę Output 5.) W zakładce "Login" Podajemy Dane do Nadawania Takie jak "IP,Port,Hasło i Nazwę Prezentera" 6.) Przechodzimy Następnie W zakładkę "Directory" i Podajemy "Nazwę audycji I Stronę radia" 7.) W zakładce "Encoder" Wybieramy Typ i Jakość nadawania 8.) Przechodzimy teraz do zakładki "Titles" i tam wybieramy czy ma pokazywać tytuł i nazwę aktualnie grającej piosenki 9.) Zostało nam teraz wybrać zakładkę Input W nie Wybieramy Naszą kartę dźwiękową i nasz mikrofon i następnie ustawiamy Suwaki -Music Level: -1 dB -BG Music Level: -20 dB -Mic Level: -8 dB -Fade Time: 500ms -Capture Davice Fade Time: 500ms 10.) Przechodzimy ponownie w zakładkę "Output" i klikamy "Connect" już możemy grać na naszym Radiu Projekt I Opracowanie: Little_gray 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabijaka82 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 nie mogę prowadzić audycji ;-(. w Input wybieram SoundCard Input i niżej mam albo "no available capture device" albo jak włącze słuchawki z mikrofonem z samsunga S5 mam info że mogę wybrać Realtek audio...... co robię nie tak że nie idzie sygnał do radia ?? Jak zaznaczę w Input "winamp(recommended) to muza na radio internetowe idzie ale nie mogę prowadzić audycji Prośba o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witaj. Wrzuć screeny z ustawieniami Audio (karty dzwiękowej realtek itp) oraz ustawienia jakie masz w wtyczce dsp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabijaka82 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 cos takiego? najlepsze że jak wcisnę "Push to talk" to głos się nagrywa i puszcza co mówię, ale nie słychać wcześniej i później muzyki :-(. Jeszcze dam linka do radia http://ole82.panelradiowy.pl/radio tak na spokojni, to raczej radio nie czyta muzyki do karty muzycznej :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Reconnection timeout powinno mieć wartość 1 Make this stream public nie jest wymagane Encoder Setting może mieć inną wartość, 64kbps to absolutne minimum (dla osób mających problemy z siecią), w 128kbps da się słuchać (wartą ją ustawić o ile obsługuje ja serwer) Fade time o wartości 2000ms to sporo - jak prezenter lubi mówić zaraz po kliknięciu na Push to talk to w Fade time i Capture Device Fade Time powinno być 500..1000ms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popmix Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 kolego mix stereo masz wyłączony a musi być załączony, ale jeszcze problem w tym jaki system?? win 7?? bo co do karty realtek nie jest ona łatwa w obsłudze i ustawieniach, ja musiałem specjalny programik ściągac aby mikrofon w mix stereo zadziałał.ale czy ten programik na windows 7 i wyżej zadziała???voice switch 1.4 windows 7 w google wpisz i ściagnij se go. ja mam xp profesional + winamp shoutcast (tylko do połączenia z serwerem) a do mikrofonu do mixera voicesvitch 1.4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bela Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) Jak połączyć się z serwerem kiedy obsługuje on Shoutcast 198 ? Starym SHOUTcast DSP 2.1.3 mogę a tym nowym już nie 2.3.5 . W connect using wybierałem 3 warianty i żaden nie pomógł. Server port ID i hasło zgadza się Okazało się że pole z nazwą admina wystarczy zostawić puste Edytowane 16 Stycznia 2018 przez bela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bela Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Odświeżam czy ktoś wie jak wysyłać dźwięk przez mikrofon w winampie. używam wtyczki SHOUTcast 2.3.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaKe Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Jeśli nie jest to laptop, a zwykły pc z wewnetrzną kartą dźwiekową ewentualnie wbudowaną na płycie głównej, to bez problemów uruchomisz mikrofon. Wystarczy włączyć stereo mixa i odpowiednio go skonfigurować. Gdyby jednak to był laptop, to wszystko zależy od tego jaką karte dźwiękową posiada, lecz tak czy siak polecam zewnetrzną karte na usb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bela Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Ja mam coś takiego https://imgur.com/a/WikEk Kiedy zmieniam z winampa na wejście karty dźwiękowej to od razu mi się włącza mikrofon a muzyka przestaje grać... Aby mówić wciśnij przycisk tzn zę muszę ciągle trzymać aby mówić tak? I o co chodzi z tą opcją pod spodem ? Strasznie ciulowe to wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bela Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ktoś mógłby zrobić jakiś dokładny poradnik w jaki sposób nadawać przez winampa płynie przechodząc z muzyki na mikrofon? I żeby muzyka leciała w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Przecież ten poradnik jest bardzo dobrze zrobiony i opisany. Może spróbuj używać innego programu? Winamp miewa problemy jeżeli nie posiadasz opcji stereomix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bela Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Dnia 12.02.2019 o 10:24, kosti napisał: Przecież ten poradnik jest bardzo dobrze zrobiony i opisany. Może spróbuj używać innego programu? Winamp miewa problemy jeżeli nie posiadasz opcji stereomix. Mi mikrofon nie działa płynnie. Albo sam mikrofon wybieram w wejściu wyjściowym albo winamp. Poza tym nie idzie ustawić majka aby dobrze słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Sam Broadcaster Twą odpowiedzią. Ale niestety płatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi