jarzo1234 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Witam Mam problem z uruchomieniem sama w windows 8 gdy go uruchamiam wyskakuje mi taki komunikat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Odinstaluj Sama (najlepiej użyj do tego programu IObitUnistaller) i spróbuj zainstalować go na nowo. Zrób to również z Firebridem (jeśli używasz tej bazy danych.) W procesie ponownej instalacji pomoże Ci ten poradnik: https://forum.portalradiowy.pl/thread-11.html . Jeżeli zaś była to testowa wersja pro i jej termin minął, lub płatna wersja do której nie posiadasz klucza, to miało prawo się tak zadziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarzo1234 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 nadal jest to samo odinstalowałem zainstalowałem i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Jaką wersję tego programu posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarzo1234 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 4.9.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Jakiej bazy danych używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarzo1234 Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 FireBird Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Spróbuj nowszej wersji tej bazy np: 3.0 jeśli używałeś 2.5 https://www.firebirdsql.org/en/firebird-3-0-2/ Odinstaluj SAMA i starą bazę- zainstaluj nowszą wersję bazy a przy instalacji Sama pomiń instalacje bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Windows 8 i wszystko jasne... Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z win 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 wielokrotnie spotkałem sie z takimi problemami w tej wersji programu na nowszych systemach, historia pokazała że najlepsza opcja jest wersja 4.2.2 jak na razie prezenterzy z mojego radia którzy używają tą wersje na systemach w8 i w10 jakoś sobie radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Little_gray Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Jaką wersję tego programu posiadasz? 4.9.2 i wszystko jasne zmień na wersje 4.2.2 i pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazdar Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witam Mam problem z tym programem, nie mogę zainstalowac wersji 4.2.2 na windows 10 na win 7 wszystko śmiga idealnie ale na win 10 nie. Wywala mi błąd podczas instalacji w momencie instalowania fire coś tam z bazą danych. Próbowałem zainstalowac w zgodności z win 7 i też nie działa. Czy jest ktoś z Was wstanie powiedzieć jak to zainstalować ? może mam jakąś dziwną instalkę ? może macie jakąś instalkę, która pójdzie na win 10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witam Mam problem z tym programem, nie mogę zainstalowac wersji 4.2.2 na windows 10 na win 7 wszystko śmiga idealnie ale na win 10 nie. Wywala mi błąd podczas instalacji w momencie instalowania fire coś tam z bazą danych. Próbowałem zainstalowac w zgodności z win 7 i też nie działa. Czy jest ktoś z Was wstanie powiedzieć jak to zainstalować ? może mam jakąś dziwną instalkę ? może macie jakąś instalkę, która pójdzie na win 10 ? Zainstaluj odrębnie Firebrida ale wersję 2.5 potem Sambroadcastera 4.2. Powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renia Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Witam, miała ten sam problem, całkowitym formacie dysku nie mogłam zainstalować Sambroadcastera 4.2.2. nie załamałam się, ale drążyłam , drążyłam i znalazłam sposób, sam 4.2.2 mi się nie oprze. Osoby z problemami zapraszam do kontaktu, pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystaliczny Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Wiem o co chodzi firebirda trzeba zainstalować z wersji 4.9.2 a Sama 4.2.2 i pomoze wiem bo juz tak robiłem i działa na win 8.1 i 10 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Nie ma czegoś takiego jak firebrid 4.9.2 . 4.9.2 to wersja programu nadawczego Sam Broadcaster . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystaliczny Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Jest jak instaluję Sambroadcater 4.9.2 odznaczam wszystkie oprócz firebirda i poźniej instalujemy wersję 4.2.2 wiem bo znajomym tak robiłem i im działa dlatego że w wersji 4.2.2 nie instaluje firebirda przez to że strona z Firebirdem została usunięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystaliczny Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Wersja firebird to 2.5 od Sama 4.9.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Do win 8/10 wersja 4.2.2 po òwczesnym odrębnym zainstalowaniu firebrida 2.5. Powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystaliczny Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazdar Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Zainstalowałem firebirda 2.5 jak instaluje sama mam błąd systsem windows nie może odnaleźć pliku instsvc.exe i wywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Przy instalacji Sama pomiń inatalację bazy Firebird . Zainstaluj wersję 4.2.2. Jezeli mowa o systemie win 8/10. Edytowane 22 Października 2017 przez Lennon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazdar Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Jak mam zrezygnowac z instalacji bazy danych jak są 4 programy z bazami do wyboru. Jak to pominąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Napisz do mnie na gg 55730822 lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazdar Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 3 minuty temu, Lennon napisał: Napisz do mnie na gg 55730822 lub [email protected] Ok, wysłałem maila. Aby nie było spamu nie wiem czy jestem ślepy ale nie widzę jak pominąć instalacje bazy danych. Chyba się nie da jak wybieram inny program też są inne problemy bo innych programów nie mam zainstalowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi