Dinoz aur Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Panel radiowy oferuje wykaz "stacji" dostępnych dla słuchacza i jest to duży plus - najczęściej właśnie tam szuka, sobie stacji do posłuchania. Wielka szkoda, że nie każda "rozgłośnia" podaje adres swojej strony internetowej - czasem podczas słuchania chciało by się wejść - a tu ........... problem. Owszem część daje się odszukać dzięki pomocy wujka google - ale niestety nie wszystkie. Może tak by było warto na forum zrobić taki wykaz ?? Np w formie: nazwa radia - adres strony internetowej - adres czatu / jak nie ma na stronie /. Ostatecznie to chyba zadziałało by na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 (edytowane) Był takowy kiedyś nawet kilka. Ale dziś to nie ma racji bytu raczej -wiec: https://stacje.panelradiowy.pl w zupełności wystarczy. Edytowane 16 Czerwca 2018 przez Lennon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinoz aur Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 (edytowane) To, że kiedyś był taki wykaz dostępny w necie to wiem. Może Tobie wystarczy wykaz z panelu - Twój wybór - choć życzę Ci powodzenia by odszukać niektóre strony radyjek. Nie wspomnę już o tym, że sporo w tym wykazie jest braków. Więc nie bardzo widzę co Twój post ma wnieść do tematu. Edytowane 17 Czerwca 2018 przez Dinoz aur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 W takim razie stwórz takowy i podążaj za dziecmi zakladajacymi radia na 5 min i aktualizuj ową bazę z stacjami. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Baza za wszystkimi stacjami nie ma najmniejszego sensu. Musiałby być przynajmniej jakieś wymogi. Przykładowo, radio musiałoby "wisieć" w sieci od 2 miesięcy. Chociaż w sumie wakacje, więc będzie wysyp stacji a od września zostaną zamknięte. Poza tym dosyć sporą bazę mają ci: https://www.shoutcast.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinoz aur Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Masz rację - zakładając ten wątek myślałem by umieszczać radia które "wiszą" w sieci przynajmniej pół roku lub nawet rok. Wiem, że wakacyjnych "meteorów" powstaje coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Little_gray Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Kiedyś sam założyłem takową listę Kosti i Lennon chyba pamiętają zanim Dodałem kolejne radia musiałem usuwać inne i tak w kółko więc zaprzestałem to robić Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Little_gray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Tak pamiętam, też kiedyś miałem w planach takowy spis, tylko, że w aplikacji okienkowej na Windowsa. Szybko jednak sobie odpuściłem widząc, że co chwile jakieś stacje są zamykane. Może sobie coś takiego napiszę na własny użytek z kilkoma radiami co są w sieci od lat. Jakby ktoś chciał betkę tych wypocin w przyszłości niech się do mnie zgłosi na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinoz aur Opublikowano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 (edytowane) To jakby co jestem pierwszy chętny - jak co to mogę trochę pomóc. Możemy zrobic tak, że ty zaczynasz podsyłasz mi częśc i ja uzupełniam itd...... Może powstanie coś co przyda się .............. Dobrze by było tylko ustalić w jakiej formie i w jakim pliku to wykonać. Edytowane 23 Czerwca 2018 przez Dinoz aur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Będę to robił w Visual Studio. Fajnie byłoby mieć kilka stacji do tego, tak z 10. Kilka komercyjnych jak Zetka, rmf czy eska. No i jakieś internetowe, które są od dawna w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zllaakobieta Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Panowie baza z radiami to dobry pomysl .Od czasu kiedy zniky z PR, na radyjkach zaobserwowalam duzy spadek sluchaczy .Pozatym obecne radia jakie sa umieszczone , jest ich zalewdie kilka a ludz ma to do siebie ze lubi duzy wybor. Co do wyboru ktore radia wstawic , to moze faktycznie rozpoczac od stazu . Radio powyzej dwoch lat to juz dla wlasciciela nalog i bedzie o nie dbal . W Was cala nadzieja. I pozatym otwarto tu zbyt duzo postow , pogubilam sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJRadziu458 Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 można by to zrobić ale wymogi powinny być: - normalna domena czyli twójadres.pl nie twójadres.ct8.pl itp - strona nie z generatora - minimalny czas istnienia 3+ miesiące - paneli nieaktywnych bo ostatnie 2 lata to chyba taka moda trzymać prezenterów co nie grają.... - projekt rozkręcony (właściciel wie czego chce) nie dla zabawy jak mohery robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 12 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2022 5 godzin temu, DJRadziu458 napisał: można by to zrobić ale wymogi powinny być: - normalna domena czyli twójadres.pl nie twójadres.ct8.pl itp - strona nie z generatora - minimalny czas istnienia 3+ miesiące - paneli nieaktywnych bo ostatnie 2 lata to chyba taka moda trzymać prezenterów co nie grają.... - projekt rozkręcony (właściciel wie czego chce) nie dla zabawy jak mohery robią. O ile moge zgodzić się co do tego ze powinny być brane pod uwagę radia "aktywne" to juz co do wymogów dotyczących strony czy adresów to juz nie szalejmy. Po pierwsze aby radio żyło nie potrzebna jest strona wystarczy czat czy choćby profil na socjalmediach typu FB, po drugie strona wraz z serwerem i domeną to często dodatkowe koszty czasami nie małe. Nie kazdego stać aby opłącać to wszystko a do funkcjonowania radia jest mu nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJRadziu458 Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 no okej,ale jak ktoś nie dysponuje budżetem ok. 200pln na rok to po co robić radio nie lepiej dołączyć do istniejącego? same plusy na lepszym +1 osoba - ego nie będzie latać z rangą "właściciel" szkoda że ludzie myślą własnie tym rozumowaniem zrobić byle gó**o i aby mieć tego "szefa" są też serwisy typu mikrus tam można kupić za grosze hosting czy vps z IPv6 tylko ale www na nim postawisz pod radijoo serio nawet czlowiek przyjemniej się czuje że ma coś więcej niż xat darmowy i panel radiowy co zrobiony jest przez slotexa przynajmniej moje takie zdanie ale sądzę że większości na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinoz aur Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Wątek założony ponad 4 lata temu i jakoś nic się w zasadniczym temacie nie ruszyło. Trochę szkoda ale z Waszych wypowiedzi można dojść do wniosku, że największym problemem jest określenie "warunków brzegowych" na jakich dane radio ma być umieszczone w wykazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 8 minut temu, Dinoz aur napisał: Wątek założony ponad 4 lata temu i jakoś nic się w zasadniczym temacie nie ruszyło. Trochę szkoda ale z Waszych wypowiedzi można dojść do wniosku, że największym problemem jest określenie "warunków brzegowych" na jakich dane radio ma być umieszczone w wykazie. Dlatego, że to dosyć istotna kwestia. Z punktu widzenia administrowaniem takiego spisu, jak i z punktu widzenia słuchacza. Po co dodawać radio, które zostało założone 2 dni temu w subdomenie np jdhsadas.com.pl. Jest duża szansa, że ta stacja niedługo przestanie istnieć, więc trzeba będzie kasować, albo czytać info z pretensjami, że coś nie działa. Co do samego spisu, można to zrobić w formie aplikacji progresywnej. Są coraz bardziej popularne i działają na wszystkich systemach (Windows, Android, iOS). Zminimalizowałbym to jednak do samego odtwarzacza, nazwy i strony internetowej. Nie każda stacja ma czat, poza tym silniki czatów są bardzo zróżnicowane i nie wszystkie są w pełni responsywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinoz aur Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Kosti szanuje Twoje dokonania związane z pomocą dla różnych "rozgłośni". Masz w pełni rację. Więc proponuję by zacząć ten spis/wykaz od takich co istnieją od np 6 m-cy. Czas leci a my jak na razie na tym samym etapie. Czyli nic nie mamy - no chyba, że coś masz "na czarno" zrobione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 51 minut temu, Dinoz aur napisał: Kosti szanuje Twoje dokonania związane z pomocą dla różnych "rozgłośni". Masz w pełni rację. Więc proponuję by zacząć ten spis/wykaz od takich co istnieją od np 6 m-cy. Czas leci a my jak na razie na tym samym etapie. Czyli nic nie mamy - no chyba, że coś masz "na czarno" zrobione ? Pewnie, że mam. Tylko na biało. Spis w formie apki, lub strony mogę zrobić. Pozostaje jeszcze kwestia, aby stacje zgłaszały chęci znajdowania się w takim spisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinoz aur Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Ok. Proponuje wiec dać gdzieś "ogłoszenie" o takowym wykazie. I może nie tylko stacje ale i "normalni" słuchacze podają radia które "zasługują" na zaszczytne miejsce w tym spisie. Dobrze by było też podać co jest wymagane. Nazwa radia - adres strony www - preferowane gat. muzyczne i .................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Propozycje od słuchaczy bym raczej odrzucił, ponieważ administrator radia musi wyrazić na to zgodę, oraz odpowiadać za treść na antenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJRadziu458 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 19 godzin temu, kosti napisał: Pewnie, że mam. Tylko na biało. Spis w formie apki, lub strony mogę zrobić. Pozostaje jeszcze kwestia, aby stacje zgłaszały chęci znajdowania się w takim spisie. zawsze mogę rozpropagować stronę jak dodać do annexu w wymaganiach że możliwość dodania stacji wiążę się z dodaniem banneru reklamowego (auto promocja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dinoz aur Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 W dniu 14.11.2022 o 23:09, kosti napisał: Propozycje od słuchaczy bym raczej odrzucił, ponieważ administrator radia musi wyrazić na to zgodę, oraz odpowiadać za treść na antenie. Moim zdaniem nie musi. Jeżeli ktoś publikuje publicznie, podanie źródła tej publikacji nie jest naruszeniem prawa. Co innego gdyby publikowało się treści zawarte w tym źródle. Tworząc wykaz w oparciu o zgody administratora radia zrobimy tylko dodatkową reklamę tym co i tak reklamują się tu, a nie takie było moje założenie. Odwróćmy na chwilę sytuację. Czy gdybym założył wątek pt. "Jakiej stacji radia amatorskiego słuchasz najczęściej i dlaczego" z podaniem danych do radia, to osoby odpowiadające naruszyły by jakikolwiek przepisy - oczywiście, że NIE. To są ogólnie dostępne informację - więc zebranie ich jednym miejscu tylko ułatwi "życie" potencjalnym słuchaczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Jeżeli miałoby to być w formie katalogu, bez odtwarzacza, to nie widzę problemu. Napisz na PW, obgadamy jak miałby to wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi