SWAGDJ Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam. Mam problem jak się już połączę z serwerem i jak coś mówię przez mikrofon to słychać mnie na jeden kanał ;/ Mam windowsa 7 a mikrofon jest dynamiczny. Czy ktoś zna się na tym aby to jakoś naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Może napisz jaki to mikrofon konkretnie jest (producent, model), czy jest podłączany na USB, czy mini-jack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWAGDJ Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 SHURE SV 100 i jest podłączony przez mini-jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onlynow Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Mikrofony najczęściej są mono , wejście liniowe jest stereo dlatego słychać tylko na jednym kanale. Według mnie do dynamicznego mikrofonu jest potrzebny przedwzmacniacz aby to miało sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SWAGDJ Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Też się właśnie nad tym zastanawiałem. Być może to rozwiąże mój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Może to kwestia programu? Jakiego używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaKe Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Witajcie, Pierwsze słysze, że potrzebny jest przedwzmaniacz skoro cytuje" Poziom wejściowy przy 1kHz: 52dBV ". Napisz lepiej jaką karte dzwiekowa posiadasz, a wtedy bedzie można kombinować nad rozwiazaniem. Jeśli realtek, to w nich była bodajże opcja redukcji szumów czy coś podobnego. Odznacz ją i powinno być ok. Skoro masz minijacka, to korzystasz z kabla z wtykami xlr, a wiec popatrz czy gdzieś nie masz słabego styku. Możliwości może być kilka. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez ShaKe Dluzsza wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi