prezenter_jurek@wp.pl Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 radio kangurek mp3.pls Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onlynow Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Proponuje poprawić temat i dodać trochę więcej informacji na temat radia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezenter_jurek@wp.pl Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Nasze radyjko będzie prezentować utwory umilające Wam czas spędzany wspólnie z nami przy komputerach. W miarę posiadanych piosenek chcielibyśmy zaspokoić życzenia muzyczne każdego, kto odwiedzi naszą konsolkę pozdrowień. Jesteśmy pewni, że dostarczymy Państwu wiele radości, humoru i zabawy. Wszystkim Słuchaczom i Gościom życzymy dużo radości, miłych wrażeń i wesołej zabawy z Radiem Kangurek. https://www.radiokangurek.eu/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soundplayer Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 I oczywiście brak licencji. A wpis o utworach o obniżonej jakości to ściema. Tyle lat a ludzie nadal w to wierzą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Podobnie jak info o graniu na licencji CC, a muzyka leci, która podlega pod zaiks itp. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezenter_jurek@wp.pl Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 18 godzin temu, soundplayer napisał: I oczywiście brak licencji. A wpis o utworach o obniżonej jakości to ściema. Tyle lat a ludzie nadal w to wierzą. granie na 48 kps acc+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 6 godzin temu, prezenter_jurek@wp.pl napisał: granie na 48 kps acc+ No i po co ściemniasz? https://prnt.sc/jzzczc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezenter_jurek@wp.pl Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 1 godzinę temu, kosti napisał: No i po co ściemniasz? https://prnt.sc/jzzczc ten zut ekranu jest stary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Nie jest stary, dzisiaj go wykonałem. Tutaj masz "świeży". Cały czas gracie na 128 :v Poza tym to z obniżoną jakością też nijak ma się do licencji. http://prntscr.com/k05fhq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezenter_jurek@wp.pl Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 całkiem mozliwe a co żal dupe ściska..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soundplayer Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Nikomu żal nic nie ściska Po prostu to co jest na stronie to zwykła ściema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pectore Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Wiesz soundplayer trzeba powiedziec sobie szczerze ze wielu wielu ludzi jest w bledzie. Np sa radia co maja ZAIKS i sie okazuje, ze oni MYSLA ze graja legalnie a to nie prawda... I teraz pytanie czy majac zaiks, spav, stoart i sciagajac muzyke z neta gramy legalnie ? wiesz radio to jest jedna wielka nie wiadoma Kit wie, co wolno, co nie wolno. I kiedys dzwonilem do ZAIKSU, oni sami przyznaja ze majac tylko licencje zaiks nie jestesmy w pelni legalnym radiem. Wystarczy ze wpadnie koles ze SPAV i nie ma o czym mowic. Tak czy tak kara hah. Ale oczywiscie ZAIKS przy zakupie ich licencji o tym nie wspomni Bo po co. Kasa sie zgadza. Czyli biorac realny koszt prowadzenia radia taki miesieczny bedzie to w granicach gdzies przypuszczam 400 zl miesiecznie za 50 sluchaczy. No coz to, ze jest to zdzierstwo to kazdy wie ale takie sa wymogi. Tak czy siak mamy dosc spory procent nawet nie wiem czy nie 90% stacji grajacych bez zadnych licencji i tez daja rade. Nikt sie nie czepia, nikt nie kontroluje Faktem jest, ze to nie ma znaczenia, czy utwory sa puszczane w jakosci 48 czy 128. Tak czy tak potrzebna jest licencja. Rozmawialem bardzo dlugo z zaiksem na ten temat i niestety ale tak to wyglada. Nie ma czegos takiego jak promowanie artysty. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez pectore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaKe Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Tutaj jesteś chłopie w błędzie, bo posiadając licencje ZAiKSu jesteś legalnym radiem internetowym jeżeli grasz utwory, grupy, zespoły zrzeszone rzecz jasna tylko w tej firmie. Opłacałem te śmieszne tantiemy przez około 2 lata i nic to tak na prawdę mi nie dało prócz straty pieniędzy i nerwów z tym związanych. Mowa tutaj oczywiście o typowym radiu internetowym bez jakichkolwiek promocji w eterze czy plakatów na mieście. Odbyłem z Panią Anną. Z dość długą rozmowę na ten temat, więc wiem co można, a czego nie. Tak czy siak popatrz ile tego jest w sieci i nic się z tym nie robi i tu następuje pytanie. Po co to opłacać ? Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez ShaKe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pectore Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Zadzwon do ZPAV zachecam Ciebie bardzo. Pytalem sie, dzwonilem. Mozesz sie dowiedziec. Ktos piosenke napisal, ktos ja skomponowal. niestety kazda firma jest od czegos innego. Zatem placac Zaiks placisz tylko zdaje sie samemu wykonawcy tej piosenki. A ZPAV zaraz powie panie panie, ale ta piosenka ma jeszcze w sobie przeciez licencje tekstu, bo ktos ja napisal, a i jeszcze muzyki, bo ktos ja skomponowal to i zaraz Stoart bedzie mial uczte. No niestety. Popytaj dobrze, ja nie chce byc tu wyrocznia, ale sam chcialem radio zakladac, dzwonilem i pytalem. Czytalem wiele artykulow gdzie potwierdza sie to, co mowie. Ze potrzebne sa 3 licencje. Nie tylko zaiks Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez pectore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaKe Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Nie będę zdzwonił i też z Tobą kłócił, bo to bez sensu. Napisałem tylko, jak to wygląda na prawdę. p.s Tak w ogóle offtop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pectore Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) https://forumprawne.org/prawo-autorskie/165-radia-internetowe.htm Zachecam Moze akurat te 2 lata grales nielegalnie .) ale tak jak mowie wielu ludzi jest w bledzie. Zaiks nie informuje bo ma to gdzies. Tak tak prosze pana gra pan z naszej strony legalnie. Z NASZEJ STRONY. Tantiemy, o których mowa w pkt 2 należą się więcej niż jednej organizacji. Będzie to zapewne ZAiKS (prawa twórców i kompozytorów), STOART (od artystycznych wykonań), ZPAV (prawa właścicieli fonogramów, czyli producentów). A wiec wynika z tego ze zeby puscic taka pioseneczke trzeba miec 3 licencje. Jest wiele atrtykulow. Ten jeszcze nie mowi wprost ale sa. W porzadku bo faktycznie offtop A jeszcze wystarczy wejsc na forum portalu radiowego i jest taka informacja Cytat Radio internetowe, w przeciwieństwie do radia naziemnego, jest medium, które nie wymaga uzyskania koncesji od Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Jednak, aby nadawać w naszej rozgłośni piosenki, zgodnie z prawem autorskim, musimy posiadać odpowiednią licencję na rozpowszechnianie publicznie utworów muzycznych. W tym celu powinniśmy skontaktować się z organizacjami zbiorowego zarządzania, które reprezentują interesy twórców i podpisać z tymi podmiotami umowę. Ważne, aby podpisać umowę ze wszystkimi podmiotami. Tymi podmiotami są: ZAiKS - Związek Autorów i Kompozytorów Scenicznych ZPAV - Związek producentów Audio Video SAWP - Stowarzyszenie Artystów Wykonawców Utworów Muzycznych i Słowno - muzycznych Związek Artystów Wykonawców STOART Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez pectore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezenter_jurek@wp.pl Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 prosze o zamknięce tenatu w związku z miana radia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi