Skocz do zawartości

Info o spisie stacji radiowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spis stacji aktualnie działających powoli się tworzy. Niestety jest bardzo mało zgłoszeń. Może większość rozgłośni boi się reklamy albo zwiększenia ilości słuchaczy. Ewentualnie zwyczajnie wstydzą się tego, że prowadzą radio.

Spis można oglądać przez stronę : https://tuxinfo.pl/  - zakładka Radia Online - https://spis.tuxinfo.pl/.

Zachęcamy wszystkich właścicieli stacji oraz słuchaczy do zgłaszania swoich ulubionych stacji amatorskich. Warunkiem umieszczenia w spisie / opcja na dziś / jest posiadanie strony radia. Nie umieszczamy / przynajmniej na teraz / stacji które maja tylko panel i czat. Może to się kiedyś zmieni.

Zgłoszenia można dokonać przez spis - zakładka Kontakt/Dodaj stacje lub tu na PW.  Każde zgłoszenie jest weryfikowane.

Jak macie jakieś propozycje odnośnie rozwinięcia spisu jesteśmy otwarci na propozycje.

Edytowane przez Dinoz aur

• 1 miesiąc temu...
SeoHost.pl
Opublikowano

Jak mogę zaktualizowac opis stacji w spisie?

I kolejna rzecz: radio Clubbers przestało istnieć, a znajduje się w spisie. OIOM dostało propozycję przejęcia Clubbers, ale nie skorzystaliśmy z niej. Tworzymy własną markę.

Opublikowano
  • Autor

Spis jest wykonywany na podstawie informacji słuchaczy oraz właścicieli poszczególnych stacji.

Nie mamy możliwości sprawdzania działania wszystkich stacji. Co do Clubbers - sprawdzimy i odnotujemy ewentualne zakończenie działalności.

Co do zmian, uzupełnień w spisie - jest wiele sposobów. W spisie masz zakładkę Kontakt/Dodaj stację.

Możesz też napisać tu np na PW. No i na koniec Ty masz jedną możliwość więcej bo masz mojego maila.

Najpewniejszy kontakt jest tu.

PS. Dziś spis powiększył się o następne kilka stacji.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedź Dinoz aur :) podeślę Ci na dniach zaktualizowane info, a strona radia już nie jest tymczasowa, lecz pełnoprawna.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Spis się dalej rozwija dzięki właścicielom i słuchaczom. Na ten moment zawiera już 78 stacji.

Kilka czeka jeszcze na weryfikację i sprawdzenie.

Opublikowano
3 godziny temu, Dinoz aur napisał:

Spis się dalej rozwija dzięki właścicielom i słuchaczom. Na ten moment zawiera już 78 stacji.

Kilka czeka jeszcze na weryfikację i sprawdzenie.

spróbuj to zareklamować po grupach FB, bo nie oszukujmy się 75% radii to ludzie "starszej daty" oni nie ogarną nawet prostego logowania IPB/MyBB Forum co gadać spis znajdą polecam to puścić przez grupy.

Opublikowano

Tak kiedys myślałem sobie o tym projekcie. Sam pomysł jest całkiem fajny ale może warto iśc z duchem czasu i troszke go rozbudować.

Pierwsza strona zawierałaby spis stron w formie info czyli zwykła tabela z nazwa, gatunkami oraz ewentualną ocena np. w formie gwiazdek czy liczby głosów na plus lub minus. Po kliknięciu w nazwe można byłoby przechodzić na podstronę poszczególnego radia gdzie będzie juz rozszerzone info jak opis, logo, odnośniki do stron czy innych portali, odtwarzacz. Wszystko to powinien  wypełniać zgłaszający stację po wcześniejszej weryfikacji. Na początek może trochę pracy ale później już z górki.

Opublikowano
  • Autor

Były dyskusje na ten temat jak to ewentualnie rozbudować i jakoś nic z tego nie wyszło. Wiadomo tam gdzie 2 osoby dyskutują są min 3 różne zdania. Stanęło na tym, że będzie to na dziś prosty spis z odsyłaczami do danego radia. A tam już potencjalny słuchacz sobie może zobaczyć logo, włączyć odtwarzacz itd. Od wielu "rozgłośni" nie możemy się doczekać opisu........ o reszcie nie wspomnę.

Co do oceny i klasyfikacji. Kto i na jakiej podstawie miałby to robić ?  Nigdy nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii.

I tak można długo - co już w jednym wątku było omawiane.  Stąd efekt jest jaki jest. Prosty spis.

Opublikowano

Co do oceny w sumie racja ...jak znam życie zaraz znalazłby się sposoby aby tym manipulować. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 31.10.2023 o 15:59, Robcio napisał:

Co do oceny w sumie racja ...jak znam życie zaraz znalazłby się sposoby aby tym manipulować. 

Jak dla mnie większym problemem było by kto i jak ma to robić. Teoretycznie mógłbym sam - tylko nie byłaby to obiektywna ocena.

Druga sprawa na większości "stacji" poziom prezenterów jest delikatnie mówiąc bardzo różny.  To samo dotyczy jakości nadawanej

muzyki. Mógłbym tu jeszcze dalej ciągnąć te dywagacje na temat oceny tylko nie bardzo widzę sens.

Oceniać dane radio wg najlepszej audycji - czy "wyciągać" średnią i tu znowu tworzą się następne problemy.

Przy ocenie brać pod uwagę wygląd strony ?  Choć skoro to radio którego się słucha to w sumie moim zdaniem wygląd nie ma aż

takiego znaczenia. Bardziej bym stawiał na funkcjonalność strony.  Itd itd.

P.S. - Spis zawiera już 78 "stacji"

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Ktoś kiedyś przewidział, że "zanim umieszczę radio w spisie" to już zniknie.

No może, aż tak źle nie jest - ale sporo stacji zaprzestało działalności - ewentualnie pozmieniało adresy stron.

Jak na razie zostały w spisie ............ jak długo nie wiem - to już będzie decyzja grupowa.

Od ostatniego wpisu doszło kilka nowych / oczywiście nowych w spisie/.

Szkoda, że tak mało właścicieli jest zainteresowanych umieszczeniem ich stacji w spisie.

Wygląda na to, że boja się reklamy ?  Albo wolą pozostawać niezauważeni.

Powstała też grupa recenzująca radia. Pierwsze wpisy już są.

Gdyby ktoś był zainteresowany współpracą zapraszam do zgłoszenia się na priv.

Opublikowano

Witam serdecznie. W jaki sposób można dodawać informacje na temat radia?

Feelings FM chętnie doda brakujące info.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Pimel - masz kilka sposobów.

1. Możesz tu do mnie na priv.

2. Wchodzisz na https://tuxinfo.pl/   zakładka Radia on line.  I tam masz - Kontakt/Dodaj stacje.  Bezpośrednio tam sam nie dodasz - bo to będzie tylko zgłoszenie.  Po weryfikacji - radio zostanie wpisane na listę. 

Zgłoszenie powinno zawierać: Nazwę radia,  adres strony,  krótki opis i rodzaj prezentowanej muzyki.

Opublikowano

Dodałem opis radia ale zapomniałem dopisać że radio ma czat własny na skrypcie wordpress

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam w temacie spisu stacji radiowych.
W naszym nowym projekcie jakim jest radiohub.pl także postanowiliśmy umieścić listę stacji. Założenie jest żeby to była prosta lista. Nazwa i link do strony. Lista ma zawierać polskojęzyczne stacje radiowe, nadające tylko w internecie. Będzie to też baza do robienia recenzji tych stacji i prezenterów.
Przy tej okazji też pełen szacunek dla Was za pomysł i realizację do tego momentu do jakiego Wam się udało doprowadzić. Uważamy że każda inicjatywa która może podnieść poziom projektów radiowych, jest bardzo cenna.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 4.02.2026 o 19:00, radiohub.pl napisał(a):

Witam w temacie spisu stacji radiowych.
W naszym nowym projekcie jakim jest radiohub.pl także postanowiliśmy umieścić listę stacji. Założenie jest żeby to była prosta lista. Nazwa i link do strony. Lista ma zawierać polskojęzyczne stacje radiowe, nadające tylko w internecie. Będzie to też baza do robienia recenzji tych stacji i prezenterów.
Przy tej okazji też pełen szacunek dla Was za pomysł i realizację do tego momentu do jakiego Wam się udało doprowadzić. Uważamy że każda inicjatywa która może podnieść poziom projektów radiowych, jest bardzo cenna.

Raczej portal, w którym wylewa się pomyje i swoje własne żale na stacje radiowe, których nie lubisz lub masz z nimi na pieńku prawda Panie Adam Benet vel RadioHub ?

Portal, który miał być spisem radiowym i serwisem branżowym, stal się narzędziem do twoich prywatnych porachunków.

A na dodatek wypierasz się teraz, jakoby portal radiohub.pl był twoją własnością, kiedy twoje pseudo recenzje wyszły na jaw i kolejne stacje nagłaśniają ten patologiczny proceder pisania bzdur na wszystkie stacje, do których masz jakiś swój prywatny problem.

Żeby nie być gołosłownym poniżej dołączam linka do owych pseudo recenzji z tegoż portalu oraz screeny, ktore jasno mówią kto stoi za tym projektem i co kryje za uszami pod przykrywką portalu radiowego.

https://radiohub.pl/stacje-i-prezenterzy/

FB_IMG_1778425954079.jpgFB_IMG_1778425962554.jpgFB_IMG_1778425957614.jpgScreenshot_20260510_154205_Facebook.jpgimage.pngScreenshot_20260510_111601_Facebook.jpg

Myślę, że nie takie założenia powinien mieć ten portal, ale twórca najwyraźniej stworzył "Radiowego Pudelka" do własnych celów.

Ten pudelek radiowy nie ma nic wspólnego z uczciwą i rzetelną recenzją. Przeczytałem kilka recenzji, mam wrażenie że ten portal ma bardziej na celu obrażanie i dokopanie co niektórym. Poza tym by pisać recenzje, należy mieć kompetencje potwierdzone odpowiednimi kwalifikacjami, tam tego raczej brak. Pisząc recenzje czy inny artykuł należało by się podpisać, podpisu również brak. Nie wspomnę o sposobie budowania zdań, momentami przypomina to kali jeść kali pić. jednym słowem dużo do poprawy. Jak dla mnie to nie są żadne recenzje tylko opinie, której jak już pisałem wcześniej nie mają nic wspólnego z recenzją.

Dlatego też przestrzegam wszystkich przed tym portalem i Panem Adamem Benetem vel RadioHub.

Trzymajcie się. ;)

Edytowane przez Aragon

Opublikowano

Też miałem wątpliwość czytania recenzji portali Radiowych i widziałem same negatywy odniosłem wrażenie że autor tego portalu nie zna genezy Polskiego radia internetowego że kultura portali w polsce sięga lat 00. i trwa do dziś i całkowicie różni się od stacji zagranicznych to jak by porównywać zimna do gorąca w stanach jest zimno a tu gorąco ps, polska. czyli gorąco to źle.

Ale koniec końcem czekam na portal z grupą redaktorów którzy znają nasze realia i potrafią dobrze opisać Amatorskie Portale Radiowe.

Pozdrawiam co złego to nie ja... 📻🔊🤪