Mazi Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Witam. Od wczoraj się męczę z css. Czy mógł by ktoś mi pokazać przykładowy css z przykładowym tłem ramówki? Bo ja próbuję podmieniać kolory. Zapisuję i nic. Tak. Mamy premium. Chcę dopasować kolorystycznie i stylem do nowej strony radia Friko. Nowa stronka jest jeszcze w budowie. Z resztą kosti widział. http://radiofriko.pl/szablon Nie wiem jak to ugryźć. Ten Css nie chce się po prostu zmienić ;/ Nadmienię, że wszystkie skrypty będę chciał żeby miały nowy css. Grafiki mam na www, ale z niewiadomych dla mnie przyczyn. Panel radiowy w ogóle nie chce stamtąd żadnych grafik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Hmm przecież w Twojej ramówce jest tło. Co prawda powtarza się, ale jest. Więc w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 26 minut temu, kosti napisał: Hmm przecież w Twojej ramówce jest tło. Co prawda powtarza się, ale jest. Więc w czym problem? No już coś mi się udaje. Teraz próbuję dodać pogrubienie. Okazało się, że jak wkleję link samego zdjęcia z np: fotosika. To jak widać działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Z Twojego serwera też powinno działać, jeżeli dasz bezpośredni link do obrazka. Chyba, że... na serwerze masz ustawioną blokadę hotlinkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 5 godzin temu, kosti napisał: Z Twojego serwera też powinno działać, jeżeli dasz bezpośredni link do obrazka. Chyba, że... na serwerze masz ustawioną blokadę hotlinkowania. Teraz tak: Ramówka. Ta część kodu: Nie działa zmiana koloru I tak jest czarne /* Wyróżnienie trwającej audycji */ .trwajaca-audycja { color: #ff0033; font-weight: bold; } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Po zapisaniu ustawień w panelu, otwórz ramówkę i wciśnij CTRL + F5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Godzinę temu, kosti napisał: Po zapisaniu ustawień w panelu, otwórz ramówkę i wciśnij CTRL + F5. F5 działa bez ctrl Nie no darowałem sobie. A czcionkę Kauhan script wiesz jak wstawić? Z tym największa walka. Bo tylko dla jednej linijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Najpierw ten kod na samej górze dokumentu: @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Kaushan+Script&display=swap'); Przykładowo dla tej wyróżnionej audycji, która trwa: /* Wyróżnienie trwającej audycji */ .trwajaca-audycja { font-family: 'Kaushan Script', cursive; color: #ff0033; font-weight: bold; } Globalnie w całej ramówce: /* Tło strony i czcionka */ body { padding: 0px; margin: 10px 0px 10px 0px; background-color:#0b2907; font-size: 15px; font-family: 'Kaushan Script', cursive; } PS. Lepiej stosować CTRL + F5, wtedy masz pewność, że wszystkie style zostały pobrane i wczytane na nowo. Samo F5 to zwykłe odświeżanie, więc część skryptów/stylów może być użytych z pamięci podręcznej. Przez to nie zobaczysz zmian, które wprowadziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 8 godzin temu, kosti napisał: Najpierw ten kod na samej górze dokumentu: @import url('https://fonts.googleapis.com/css2?family=Kaushan+Script&display=swap'); Przykładowo dla tej wyróżnionej audycji, która trwa: /* Wyróżnienie trwającej audycji */ .trwajaca-audycja { font-family: 'Kaushan Script', cursive; color: #ff0033; font-weight: bold; } Globalnie w całej ramówce: /* Tło strony i czcionka */ body { padding: 0px; margin: 10px 0px 10px 0px; background-color:#0b2907; font-size: 15px; font-family: 'Kaushan Script', cursive; } PS. Lepiej stosować CTRL + F5, wtedy masz pewność, że wszystkie style zostały pobrane i wczytane na nowo. Samo F5 to zwykłe odświeżanie, więc część skryptów/stylów może być użytych z pamięci podręcznej. Przez to nie zobaczysz zmian, które wprowadziłeś. Niestety nie działa Nie zmienia nawet koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Kosti ja ci po prostu to wyślę rano co skleciłem. Wsio działa tylko kolorek i czcionka nie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Problem rozwiązany hmm, lecz zostawię info dla pozostałych użytkowników. KOD: /* Wyróżnienie trwającej audycji */ .trwajaca-audycja { font-family: 'Kaushan Script', cursive; color: #ff0033; font-weight: bold; } Faktycznie nie działa, wygląda na to, że klasa trwajaca-audycja nie jest podpięta do skryptu ... Aby zmienić styl trwającej audycji, należy się odnieść bezpośrednio do pogrubionego elementu b. Jest to jedyny taki element w skrypcie, więc nie będzie kolidował z pozostałymi. b { font-family: 'Kaushan Script', cursive; color: #ff0033; font-weight: bold; } Należy pamiętać, aby w opisach audycji do pogrubiania używać: <strong>cośtam</strong> zamiast <b> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi