Mazi Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Witam. Nie wiem czy dobry dział panowie. Mam problem. Odświeżam stronkę radia Friko. Bo zmienił się zarząd, a generalnie ja szefuję trochę (chyba jestem prawą ręką teraz) Mam problem, bo koduję nową stronkę, w naszych barwach. Skrypt mamy M4ti z resztą <a href="http://radiofriko.pl/szablon/?go=news">klik</a> No i jak widać na załączonym obrazku. Nie mam już pomysłów, co poszło nie tak. Mimo, iż stronka w wersji beta, dlatego nie na stronie głównej, To padły staty. Nie wiem skąd. Nie wiem jak... Normalnie sobie includowałem ustawienia, co z resztą dorzucę do paczki. I działało. Nagle przestało. Nie wiem co jest nie tak, bo zukam w kodzie może coś ja popsułem. Niestety jak to w moim chaosie bywa. Zapomniałem co zmieniłem, być może przypadkiem ;/ Link do statów w rar <a href="http://radiofriko.pl/download/staty.rar">klik</a> Z góry dziękuję za pomoc, i przepraszam jeżeli pomyliłem działy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 <?php include('../szablon/includes/ustawienia.php');?> Daj zawartość tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 3 minuty temu, kosti napisał: <?php include('../szablon/includes/ustawienia.php');?> Daj zawartość tego. Kosti. Tu będzie dużo linijek W tym pliku bardzo wiele zmieniam, bo automatyzuję sobie, żeby tylko zmieniać jedną linijkę w jednym pliku. W senie wiesz. Pod include właśnie Ale to co cię interesuje, to proszę $ip='s3.slotex.pl'; $port='7400'; $czas='20'; Choć zastanawiam się, co by było, gdybym ustawił odświeżanie na 10 sekund... Choć może to za mało nieco hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 <?php include('../szablon/includes/ustawienia.php');?> <?php /** * SHOUTcast 2 statistics class * * @author PortalRadiowy.pl * @copyright 2016 PortalRadiowy.pl * @version 1.3 */ Zmień na: <?php /** * SHOUTcast 2 statistics class * * @author PortalRadiowy.pl * @copyright 2016 PortalRadiowy.pl * @version 1.3 */ $ip='s3.slotex.pl'; $port='7400'; $czas='20'; Skasuj include i daj bezpośrednio w plik. Prawdopodobnie podałeś złą ścieżkę do ustawienia.php. Efekt: Klik //edit zapomniałem o $czas='20'; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 4 minuty temu, kosti napisał: <?php include('../szablon/includes/ustawienia.php');?> <?php /** * SHOUTcast 2 statistics class * * @author PortalRadiowy.pl * @copyright 2016 PortalRadiowy.pl * @version 1.3 */ Zmień na: <?php /** * SHOUTcast 2 statistics class * * @author PortalRadiowy.pl * @copyright 2016 PortalRadiowy.pl * @version 1.3 */ $ip='s3.slotex.pl'; $port='7400'; Skasuj include i daj bezpośrednio w plik. Prawdopodobnie podałeś złą ścieżkę do ustawienia.php. Efekt: Klik No kurcze Kosti. Kolejny raz. Ratujesz mi tyłek. Ja wiecznie muszę coś zepsuć. Choć ciekawe jest to, że jak tu usuwałem całą ścieżkę, i includowałem tylko do indexu. To też nie śmigało. Choć w każdej innej karcie śmigało... wić muszę to zaincludować raczej na sztywno, czego nie chcę za bardzo. Albo... Kurde ja nie wiem... Bo obecny adres, to: http://radiofriko.pl/szablon/includes/ustawienia.php Hm... A jak bym spróbował... To w sumie może być ciekawe. No i może innym się przydać. Zaincludowanie w ten sposób: <?php include("includes/ustawienia.php") ?> Działa. Jednak <?php include("includes/ustawienia.php") ?> Już może nie zadziałać. To dość interesujące. W życiu bym nie powiedział, że coś, co na pierwszy rzut oka nie jest błędem. Okazuję się nim być. Dziękuję za pomoc Kosti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 ../ to cofnięcie się o jeden katalog Przykładowo: home/strona/strona-wazna/index.php - strona home/strona/ustawienia.php aby dodać ustawienia.php ze strona do index.php w strona-wzana w index.php musi to wyglądać tak: <?PHP include('../ustawienia.php'); ?> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi