Skocz do zawartości

Statystyki


Mazi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem czy dobry dział panowie.

Mam problem. Odświeżam stronkę radia Friko. Bo zmienił się zarząd, a generalnie ja szefuję trochę (chyba jestem prawą ręką teraz) :D

Mam problem, bo koduję nową stronkę, w naszych barwach. Skrypt mamy M4ti z resztą <a href="http://radiofriko.pl/szablon/?go=news">klik</a>

No i jak widać na załączonym obrazku. Nie mam już pomysłów, co poszło nie tak. Mimo, iż stronka w wersji beta, dlatego nie na stronie głównej,

To padły staty. Nie wiem skąd. Nie wiem jak... Normalnie sobie includowałem ustawienia, co z resztą dorzucę do paczki. I działało. Nagle przestało. Nie wiem co jest nie tak, bo zukam w kodzie może coś ja popsułem. Niestety jak to w moim chaosie bywa. Zapomniałem co zmieniłem, być może przypadkiem ;/ 

Link do statów w rar <a href="http://radiofriko.pl/download/staty.rar">klik</a> Z góry dziękuję za pomoc, i przepraszam jeżeli pomyliłem działy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 minuty temu, kosti napisał:
<?php include('../szablon/includes/ustawienia.php');?>

Daj zawartość tego.

Kosti. Tu będzie dużo linijek :D W tym pliku bardzo wiele zmieniam, bo automatyzuję sobie, żeby tylko zmieniać jedną linijkę w jednym pliku. W senie wiesz. Pod include właśnie :D

Ale to co cię interesuje, to proszę 😛 

$ip='s3.slotex.pl'; 
$port='7400';
$czas='20'; 

Choć zastanawiam się, co by było, gdybym ustawił odświeżanie na 10 sekund... Choć może to za mało nieco hm...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

<?php include('../szablon/includes/ustawienia.php');?>
 
<?php
/**
* SHOUTcast 2 statistics class
*
* @author PortalRadiowy.pl
* @copyright 2016 PortalRadiowy.pl
* @version 1.3
*/

Zmień na:
 

<?php
/**
* SHOUTcast 2 statistics class
*
* @author PortalRadiowy.pl
* @copyright 2016 PortalRadiowy.pl
* @version 1.3
*/

$ip='s3.slotex.pl'; 
$port='7400';
$czas='20'; 

 

Skasuj include i daj bezpośrednio w plik.

Prawdopodobnie podałeś złą ścieżkę do ustawienia.php. 

 

Efekt: Klik

//edit zapomniałem o $czas='20'; 

  • Thanks 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

4 minuty temu, kosti napisał:
<?php include('../szablon/includes/ustawienia.php');?>
 
<?php
/**
* SHOUTcast 2 statistics class
*
* @author PortalRadiowy.pl
* @copyright 2016 PortalRadiowy.pl
* @version 1.3
*/

Zmień na:
 

<?php
/**
* SHOUTcast 2 statistics class
*
* @author PortalRadiowy.pl
* @copyright 2016 PortalRadiowy.pl
* @version 1.3
*/

$ip='s3.slotex.pl'; 
$port='7400';

 

Skasuj include i daj bezpośrednio w plik.

Prawdopodobnie podałeś złą ścieżkę do ustawienia.php. 

 

Efekt: Klik

No kurcze Kosti. Kolejny raz. Ratujesz mi tyłek. Ja wiecznie muszę coś zepsuć. Choć ciekawe jest to, że jak tu usuwałem całą ścieżkę, i includowałem tylko do indexu. To też nie śmigało. Choć w każdej innej karcie śmigało... wić muszę to zaincludować raczej na sztywno, czego nie chcę za bardzo. Albo... Kurde ja nie wiem...

Bo obecny adres, to: http://radiofriko.pl/szablon/includes/ustawienia.php

Hm...

A jak bym spróbował...

To w sumie może być ciekawe. No i może innym się przydać.

Zaincludowanie w ten sposób: 

<?php
include("includes/ustawienia.php")
?>

Działa. Jednak

<?php include("includes/ustawienia.php") ?>

Już może nie zadziałać. To  dość interesujące. W życiu bym nie powiedział, że coś, co na pierwszy rzut oka nie jest błędem. Okazuję się nim być.

Dziękuję za pomoc Kosti. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

../ to cofnięcie się o jeden katalog

Przykładowo:

home/strona/strona-wazna/index.php  - strona

 

home/strona/ustawienia.php  

 

aby dodać ustawienia.php ze strona do index.php w strona-wzana

 

w index.php musi to wyglądać tak:

<?PHP include('../ustawienia.php'); ?>


 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Strona korzysta z plików cookie. Korzystając z forum, wyrażasz zgodę na: Warunki użytkowania, Polityka prywatności.