Skocz do zawartości
SeoHost.pl

Jakie internetowe stacje radiowe w Polsce są teraz na topie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!
Od bardzo dawna nie śledzę tematu internetowych stacji radiowych i widzę, że sporo z tych, które kiedyś znałem i lubiłem, już niestety nie działa. Wiem jednak, że są też takie, które przetrwały próbę czasu i pojawiły się nowe, może nawet lepsze.

Dlatego mam do Was pytanie — jakie polskie radia internetowe możecie teraz polecić? Takie, które mają dobrą słuchalność i trzymają poziom? Może są jakieś niszowe perełki albo popularne stacje, które warto znać i być moze zapukać do rekrutacji?
Może ktoś z Was prowadzi albo zna radio z ciekawymi audycjami, dobrą selekcją muzyki, albo klimatem, który warto sprawdzić?

Będę wdzięczny za wszystkie propozycje i opinie — zarówno o klasykach, jak i nowych projektach.

Pozdro! 👋

SeoHost.pl
Opublikowano

Topowe, z największą słuchalnością to na pewno Radio 357 i Nowy świat. Całkiem dobrze sobie również radzą Yanosik i Rockserwis. Kilka miesięcy temu pojawiło się chyba pierwsze, robione na takim poziomie radio lokalne. Radio Gromnik. Jest jeszcze kilka pomniejszych które całkiem dobrze sobie radzą, jeśli chodzi o poziom programowy i muzyczny. Niestety słuchalność większości takich projektów internetowych jest symboliczna. Takie niestety są realia. 

Opublikowano
  • Autor

@wuzet dzięki za info! Znasz ogólne radia internetowe, które mają dobry poziom i chociaż 100 słuchaczy, gdzie mógłbym prowadzić audycje?
Lub znasz inne większe rozgłośnie internetowe które prowadzą nabór?

Opublikowano

Nie wiem co dla Ciebie znaczy dobry poziom i co uważasz w ogóle za radio internetowe. W mojej ocenie większość tworów nazywających się radiami internetowymi, nie powinna się tak nazywać. Tam też jest permanentne poszukiwanie nowych prezenterów. Może jest tam coś co i Ciebie by zainteresowało. To forum raczej nie jest najlepszym miejscem do takich poszukiwań. Jest to raczej martwe miejsce. W zasadzie nic tu się nie dzieje, poza jakimiś pyskówkami od czasu do czasu. Jest sporo grup radiowych na Facebooku, gdzie cały czas migają ogłoszenia o tzw. rekrutacjach. Jeśli natomiast interesuje Cię radio w dokładnym tego słowa rozumieniu, to zapraszam do kontaktu na priv.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kiedyś pomagałem radiu "Radio Zawiercie" jeszcze na panelu radiowym "Czat Administratorów" teraz cały czas go słucham na falach FM 92.4 fm

Edytowane przez Little_gray