BukeR Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja Witam. Czy jest możliwości zagrania z osobą przebywającą w innym miejscu duetu radiowego? Generalnie chodzi mi o to, ze jedna osoba streamuje utwory, ale obydwie mogą mówić podczas aducyji? Aktualnie korzystam z aplikacji RadioBoss. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuzet Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja 3 godziny temu, BukeR napisał: Witam. Czy jest możliwości zagrania z osobą przebywającą w innym miejscu duetu radiowego? Generalnie chodzi mi o to, ze jedna osoba streamuje utwory, ale obydwie mogą mówić podczas aducyji? Aktualnie korzystam z aplikacji RadioBoss. Pozdrawiam. Jest taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJRadziu458 Opublikowano 14 Maja Udostępnij Opublikowano 14 Maja poprzez np skype,ts3,discord czy jakiś inny program voice do tego bo musicie się oboje słyszeć opcja najprościejsza bez servera pośredniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BukeR Opublikowano 15 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja A jak zmusić Windows do przekazywania dźwięku że Skypa np do Radio Boss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuzet Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja (edytowane) Do tego potrzebne jest dodatkowe oprogramowanie lub dodatkowy sprzęt. Napiszę w ten sposób. Używanie do robienia audycji radiowych programów typu Radioboss, może się wydawać bardzo wygodne. Owszem, ale dla ludzi którzy albo nie wiele potrafią w tej materii, albo z jakichś powodów nie chcą poznać innych narzędzi, które dają o wiele większe możliwości. Sam Radioboss też daje więcej możliwości niż tylko odgrywanie ustawionej playlisty utworów, wpuszczania mikrofony po naciśnięciu przycisku w programie i wypuszczenia tego do internetu. Jest to program playoutowy, do zarządzania emisją radia, czy też konkretnej audycji. Z całą masą narzędzie temu służących. Opcja wpuszczenia mikrofonu jest nie jako dodatkiem. Gdyby program ten czy inny, podobny, miał opcję łatwej obsługi rozmów ze współprowadzącym, czy gościem, byłoby to widoczne w ustawieniach i program posiadałby widoczne elementy, służące do przeprowadzenia takiej funkcjonalności. Jak widać nie ma. Trzeba wyjść trochę poza to pudełko i poznać inne narzędzia. Programowe lub sprzętowe. W naszym projekcie radiowym mamy kilka duetów, które pracują zdalnie (z dwóch różnych końców kraju) i mają jeszcze często gościa, współrozmówcę, także na żywo. Wszystko to robimy z wykorzystaniem dostępnych w sieci darmowych (lub niskobudżetowych) programów. Obsługa tego wymaga już jednak więcej zachodu. Więcej umiejętności i chęci, niż tylko jeden klik w przycisk mikrofon. Chętnie rozmawiam i pomagam osobom którą chcę robić coś ambitnego, na poziomie. Nie rozdaje swojej wiedzy na prawo i lewo. Nie twierdzę też że wiem wszystko Jeśli ktoś mnie zainteresują swoją osoba, tym co robi i do czego potrzebuje konkretnych rozwiązań, mogę w taki czy inny sposób pomóc. Edytowane 15 Maja przez wuzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJRadziu458 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja coś jak virtualcable,Virtual Audio Cable,VB-Audio Virtual Apps próbuj dawniej tak się robiło z musicbot'ami na ts3 zanim powstała apka sinusbot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi