Adi_K Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Nurtuje mnie to pytanie od jakiegoś czasu. Obserwuję to zarówno tutaj na forum jak i na Facebooku. Posty o poszukiwaniu nowych prezenterów, najczęściej ozdobione są hasłem "Rekrutacja Otwarta". Co to właściwie znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Rekrutacja kandydatów do pracy to komunikowanie się danej firmy z rynkiem pracy w celu pozyskania odpowiednich osób na konkretne stanowisko pracy. Dlaczego rekrutacja a nie np. nabór?? Bo rekrutując stawiasz pewne warunki, jakbyś otworzył nabór na prezenterów to powinieneś brać "wszystko" jak leci bez jakichkolwiek wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_K Opublikowano 7 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego W takim razie źle wyraziłem swój dylemat. Pojęcie rekrutacja jest dla mnie zrozumiałe. Chodzi mi o drugą część, czyli "otwarta". Czy chodzi że jest to otwarcie procesu rekrutacyjnego? Czy może że jest to rekrutacja otwarta dla wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soundplayer Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 55 minut temu, Adi_K napisał: W takim razie źle wyraziłem swój dylemat. Pojęcie rekrutacja jest dla mnie zrozumiałe. Chodzi mi o drugą część, czyli "otwarta". Czy chodzi że jest to otwarcie procesu rekrutacyjnego? Czy może że jest to rekrutacja otwarta dla wszystkich? Ty tak serio? Przecież to wystarczy przeczytać ze zrozumieniem i wszystko wiadomo o co chodzi. Tym bardziej dla ludzi ze środowiska radiowego. Rekrutacja otwarta - otwarty narób dla nowych prezenterów/prezenterek. I wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_K Opublikowano 7 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Jak najbardziej serio pytam. Chce lepiej poznać sposób myślenia radiowca internetowego. Czyli mam rozumieć że skoro jest otwarty nabór, to bywają też i zamknięte nabory. Ogólnie zauważyłem wiele dziwnych i niekoniecznie logicznych nazw używanych w tym środowisku. Jeśli myślę o uruchomieniu takiego internetowego radia, to dobrze wiedzieć o co w tym chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 7 Lutego Udostępnij Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Godzinę temu, Adi_K napisał: Czyli mam rozumieć że skoro jest otwarty nabór, to bywają też i zamknięte nabory Źle kombinujesz skoro jest ogłoszenie o otwartej rekrutacji to znaczy ze szukają chętnych, skoro nie ma takiego ogłoszenia to znaczy że radio nie zbiera chętnych w formie zgłoszeń tu i teraz. Nasze radio nie ma otwartej rekrutacji jako tako, choć może gdzieś na FB wisi takie ogłoszenie co nie znaczy ze jeśli zgłosi się jakaś konkretna osoba nie będzie maiła szansy dostać sie do zespołu. Edytowane 7 Lutego przez Robcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragon Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Rekrutacja otwarta oznacza tyle, że dane radio rekrutuje prezenterów. Należało by to rozumieć jako otwarty nabór do danej stacji internetowej, jednak że na określonych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi