wuzet Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Czy istnieje możliwość wyciągnięcia informacji z ramówki o aktualnej audycji i prezenterze ? Jest widget ze zdjęciem aktualnego prezentera. Jest widget z nazwa następnej audycji. Czy jest możliwość zrobienia widgetu z pozycją TRWA z ramówki, czyli nazwa i nickiem aktualnej audycji. Albo wyciągnąć jakiś kod z tej ramówki żeby można to umieścić na stronie ? Edytowane 5 Czerwca 2021 przez wuzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soundplayer Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Nie ma takiej możliwości. Jest tylko ramówka na cały tydzień lub na dzień. Nie ma takiego dodatku, który umożliwi wyświetlenie trwającej audycji z ramówki. Ewentualnie możesz wykorzystać statystyki shoutcast, które wyświetlą Ci nazwę audycji z pola shoutcast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuzet Opublikowano 5 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 To że nie ma, to wiem. Ale czy może być ? Byłby to duży problem zrobić taki widget ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Przydałoby się takie coś. Spotkałem się z kilkoma stacjami, które używają innego oprogramowania zamiast standardowego autopilota, gdzie są restreamy (powtórki itp). Problem przy tego typu aplikacjach jest często taki, że nie ma możliwości wysłania metadanych [audycja/prezenter]. Skoro jest takie coś w ramówce jak "Trwa", przy aktualnie trwającej audycji, to chyba nie będzie dużego problemu dodać taki widget. @Wojtekco o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marti1985 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Ja nie korzystam z panelu radiowego tylko z innego i mam taką opcję www.eurostacja.pl na samej górze aktualna audycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuzet Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 (edytowane) Zmiana slotexu na radiohost, to tak z deszczu pod rynnę Jak już zmieniać to na coś, co da zupełnie inne możliwości, albo zupełnie uwolnić się od takiego stylu zarządzania radiem. Liczę na Twórców panelu radiowego że mogą zrobić taki widget. Tylko czy im się zechce Edytowane 6 Czerwca 2021 przez wuzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxis27 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 W dzisiejszych czasach powinno to zostać rozwiązane w oparciu o API. Po otrzymaniu danych, można by było wyświetlić na przykład tylko aktualnie trwającą audycję na podstawie godzin jej trwania. Takie rozwiązanie umożliwia oczywiście dużo więcej niż sztywno zakodowany widget. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marti1985 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 18 godzin temu, wuzet napisał: Zmiana slotexu na radiohost, to tak z deszczu pod rynnę Jak już zmieniać to na coś, co da zupełnie inne możliwości, albo zupełnie uwolnić się od takiego stylu zarządzania radiem. Liczę na Twórców panelu radiowego że mogą zrobić taki widget. Tylko czy im się zechce Ja nie narzekam na współpracę z radiohost. Jestem w ciągłym kontakcie. Radiohost pomimo wszystko rozwija się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soundplayer Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 2 godziny temu, Marti1985 napisał: Ja nie narzekam na współpracę z radiohost. Jestem w ciągłym kontakcie. Radiohost pomimo wszystko rozwija się Opinia o hostingach nie jest tematem tego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxis27 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 <?php // https://{uri}.panelradiowy.pl/ $uri = 'radiofortyplus'; $json = file_get_contents('http://sluchawafm.pl/api/ramowka.php?uri=' . $uri); $stats = json_decode($json); // wyświetlane wartości w przpadku braku trwającej audycji w ramówce if($stats->prezenter == null) $stats->prezenter = "AUTOPILOT"; if($stats->audycja == null) $stats->audycja = "AUTOPILOT"; echo 'Na panelu: '. $uri; echo ' aktualnie nadaje prezenter: '. $stats->prezenter; echo ' audycję o nazwie: '. $stats->audycja; To co podacie zamiast AUTOPILOT wyświetli się w przypadku braku trwającej audycji, skrypt nie sprawdza czy autopilot faktycznie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi