UKRADIOFM Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) .. Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) ... Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Może najpierw dokończ tę stronę zanim zaczniesz ją reklamować i mustrować prezenterów? 1. Rozjechana nawigacja + zasłaniająca wtyczka ... 2. Co do samej wtyczki.. źle skonfigurowana. 3. Pobierz wtyczkę?? Jaką?? + TUNEIN to linki do playlist, do odtwarzaczy winamp/wmp... 4. 4 godziny temu, UKRADIOFM napisał: Na chwilę obecną strona radia korzysta z wszelkich możliwych zabezpieczeń https Oraz posiada certyfikat SSL . Może i ma.. ale oczywiście źle skonfigurowane, brak przekierowania 301 w .htaccess A to tylko niektóre błędy, które udało mi się wyłapać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 5 godzin temu, kosti napisał: Może najpierw dokończ tę stronę zanim zaczniesz ją reklamować i mustrować prezenterów? 1. Rozjechana nawigacja + zasłaniająca wtyczka ... 2. Co do samej wtyczki.. źle skonfigurowana. 3. Pobierz wtyczkę?? Jaką?? + TUNEIN to linki do playlist, do odtwarzaczy winamp/wmp... 4. Może i ma.. ale oczywiście źle skonfigurowane, brak przekierowania 301 w .htaccess A to tylko niektóre błędy, które udało mi się wyłapać. Sytuacja wygląda Tak że wszystko co związane z radiem , zrobiłem sam . Mam doświadczenie przy stawianiu str www Jednak profesjonalistą nie jestem . Oczywiście Dziękuję za wskazanie błędów na stronie. Wiem co mam naprawić . Zaznaczam wszystko robię sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Nie traktuj tego co napisałem jako hejt, czy próbę dogryzania, a jako wskazówki, co wypadałoby poprawić. Fajnie, że robisz wszystko sam i masz determinację, aby z tym walczyć. Pytanie tylko, czy Wordpress jest Ci potrzebny? Z perspektywy czasu może się przydać, pod warunkiem, że będziesz miał redaktorów, którzy będą pisać (nie ctrl+c ctrl+v) artykuły. W mojej ocenie zdecydowanie łatwiej zrobić radio w html/css/js/php bez użycia CMS-a. Wyjątkiem są tylko radia z dynamiczna treścią, ale jak wcześniej wspomniałem do tego potrzebni są ludzie, którzy maja tzw lekkie pióro. No nic, powodzenia z projektem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 13.04.2021 o 11:01, kosti napisał: . . Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) . Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Może dokończ to na spokojnie... Z tego co zrozumiałem z wcześniejszych wpisów, robisz tę stronę za pomocą telefonu? Dlaczego? Co do certyfikatu, który upierasz się, że działa prawidłowo. Otóż, nie... nawet napisałem Ci czego brakuje, aby ten stan zmienić. Napiszę wyraźniej... przekierowanie 301 w pliku .htaccess. Na Twoją witrynę dalej można wejść używając używając http://. Nie chce mi się sprawdzać jakiego hostingu używasz, ale jak wpiszesz zapytanie do wielkiego, grubego wujka G mniej/więcej takie: wymuszenie https + nazwa hostingu To zostanie Ci objawiona ścieżka do naprawy tego drobnego, lecz mającego spory wpływ na działanie strony i pozycjonowanie błędu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 15.04.2021 o 12:41, kosti napisał: .. . Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 13.04.2021 o 11:01, kosti napisał: N. Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Moze wypowiem się z punktu takiego człowieka jak ty, który ma pomysł i który tworzy właściwie prawie wszystko sam z naciskiem prawie i sam Nie chciałbym abyś uznał moje słowa jako jakiś atak na Twój projekt czy jak to nazywasz pomysł. Ale do sedna sprawy. Po pierwsze w erze dzisiejszych czasów gdzie wszystko jest dostępne na kliknięcie wszystko staje się prostsze zarówno dla takich twórców jak Ty ale także dla ludzi którzy szukają czegoś innego. Moja strona istnieje w sieci już ponad 10 lat, przeszła kilka przeróbek i od jakiegoś czasu stoi na WORPRESIE. Dlaczego WP bo strona skupia ludzi o konkretnych zainteresowaniach. Pierwsze radio które tam powstało działało około 5 lat, z założenia miało być uzupełnieniem i dodatkiem właśnie dla ludzi o konkretnych upodobaniach dotyczących naszej strony. Niestety umarło śmiercią naturalną. Ludzie z czasem zaczęli sie wykruszać zarówno Ci z załogi jak i słuchacze. Średnia wieku rosła za czym idzie i pewne czynniki powodowały iż rzeczy ważne były ważniejsze. Strona dzisiaj działa nadal skupiamy się na niej na tym co było w założeniach, powstało kolejne radio ale prezenterzy dostali wolną rękę co do gatunków muzyki która jest grana i powiem Ci jest lepiej. Nie mamy tylu słuchaczy co RMFka ale mamy wiernych słuchaczy i zabawa się kreci. Dla wielu z nich strona jest dodatkiem a najważniejszą częścią jest czat na którym się bawią. Co do spraw technicznych. Wordpress jest naprawdę prosty. Jesli ma się jakąś podstawową wiedzę można sobie poradzić sobie ze wszystkim. Niestety jesli che się prowadzić radio w oparciu o WP już trzeba się nakombinować. Albo znasz się na tym i robisz sam albo szukasz np. motywu wtyczek za które trzeba zapłacić bo w wersji free są bardzo ograniczone. Co do sprawa personalnych. Jesli nie masz już jakiś znajomków którzy chcieliby z Tobą dzielić pasje nie licz na to że znajdziesz osoby które będą z Tobą na dłużej - takie mamy czasy. Mysle że lepszym rozwiązaniem dla Ciebie byłoby dołączenie do ludzi którzy mjaą już taką pasję, która działa i którym przyda się kolejna osoba do współpracy. PS. Secretland to projekt skupiający ludzi kochających właśnie Euro i Italo w różnych odmianach ale jesteśmy otwarci na inne gatunki także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Dziękuję za wyczerpująca wypowiedź . Radę Albo jak to nazwać ? . Niestety ja zostaję przy swoim .. i kontynuując to co zacząłem . Pewnie nie będzie łatwo , Ale z czasem osiągnę swój cel . W dniu 18.04.2021 o 15:06, Robcio napisał: Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Akurat jeśli chodzi o czat, to jeden z niezbędnych elementów, oczywiście w mojej opinii. Dzięki temu możliwa jest lepsza interakcja ekipy, ze słuchaczami, jak samych słuchaczy ze sobą. Nie mam tutaj na myśli jakiegoś bzdurnego xata, czy innego polfana, który tylko jest wg mnie ośmieszeniem dla strony. Chodzi bardziej o jakiś czat na skrypcie, który ma przed wszystkim służyć do pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 18.04.2021 o 18:57, kosti napisał: Akurat jeśli chodzi o czat, to jeden z niezbędnych elementów, oczywiście w mojej opinii. Dzięki temu możliwa jest lepsza interakcja ekipy, ze słuchaczami, jak samych słuchaczy ze sobą. Nie mam tutaj na myśli jakiegoś bzdurnego xata, czy innego polfana, który tylko jest wg mnie ośmieszeniem dla strony. Chodzi bardziej o jakiś czat na skrypcie, który ma przed wszystkim służyć do pisania. Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Godzinę temu, UKRADIOFM napisał: Dziękuję za wyczerpująca wypowiedź . Radę Albo jak to nazwać ? . Niestety ja zostaję przy swoim .. i kontynuując to co zacząłem . Pewnie nie będzie łatwo , Ale z czasem osiągnę swój cel . Po za tym.. nie mogę dać prezenterowi wolnej ręki ,GRAJ CO CHCESZ" Bo w ten sposób radio szybciej Mi upadnie niż ja sam założyłem . Po drugie ja nie potrzebuje słuchaczy z podstawówki , stawiam na normalnych Słuchaczy a nie gimbusów nie obrażając nikogo. Po za tym sumując moja wypowiedź .. grając. Konkretny gatunek muzyki . Zdobędę konkretnego słuchacza . I żaden czat nie jest narzędziem niezbędnym do tego Aby słuchacz nie mogl się z naszym radiem pobawić. Moje radio nie szuka kolegów . ;)) Bez obrazy ale wydaje mi się że to Twoje pierwsze kroki w tych tematach. Po pierwsze zdziwiłbyś się jacy ludzie siedzą na tego typu radiach jak u nas. Średnia wieku to 40+. Na audycjach grana jest różna muzyka, oprócz tego że prezenter gra to co gra w większości bazuje na utworach zamawianych przez słuchaczy. Wierz mi Ci zamawiają różnego rodzaju utworki i jeśli odmówisz jednemu czy drugiemu to nie będzie dobrą reklamą dla Twojej stacji. Wierz mi że słuchacze oprócz słuchania muzyki spędzają na czacie wiele czasu rozmawiając o różnych rzeczach czasami takich których dobra stacja nie puści na antenie. Bez obrazy ale skoro radio tyle istnieje , skoro zacząłeś się reklamować i zacząłeś poszukiwania to powinieneś mieć już jakąś bazę. Zanim napisałem swoją pierwszą wypowiedz skorzystałem z linka który udostępniłeś i pierwsza moja myśl - o matko. Strona na dzień dobry mnie powaliła dalej już chyba nawet nie było warto przeglądać ale to zrobiłem. Pierwsze zmień them albo go przerób bo to co teraz jest zniechęca samym widokiem. Bez obrazy ale to wygląda właśnie jak gimbaza. Reszta nie jest wcale lepsza. Mało czytelne, porozjeżdżane lub nie wyskalowane. Oczy bolą. Warto na start popracować nad tym co się chce pokazać czym zachęcić. Mnie mimo iż jestem właśnie wielbicielem tego typu muzyki która chcesz prezentować słuchaczom na razie nieczym nie zachęciłeś. Wiele jeszcze pracy przed Tobą, gorąco Cię dopinguje i życzę powodzenia w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosti Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 24 minuty temu, UKRADIOFM napisał: Nie które portale radiowe , I strony radiowe pozwalają sobie Albo po prostu chcą By na ich stronach takiego typu forma kontaktu dodatkowo jak czat , się znajdowała . Jednak ja od samego początku tworząc projekt I obserwując zachowania innych radi posiadających takie czaty wiem do czego prowadzi Instalacja takiego dodatku , ludzie na czatach potrafią się na wzajem obrażać .. wyzywać . A ja tworząc projekt radiowy nie chce by u mnie taka sytuacja kiedy kolwiek miała miejsce . Jest kontakt FB , są zakładki Pozdrowień . W mojej ocenie taka forma kontaktu jest dla mnie wystarczająco integralną forma między , słuchaczem , Prezenterem, I słuchaczem . Obrażania i wyzwisk nie unikniesz na panelu pozdrowień, czy na FB, trole są wszędzie, z zazdrości, dla zabawy itp, będą robić na złość. Praktycznie każdy skrypt czatu ma opcje nadania moderatorów, i banowania idiotów. Jednak jak to mówią, Twój cyrk, Twoje małpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 17 minut temu, kosti napisał: Obrażania i wyzwisk nie unikniesz na panelu pozdrowień, czy na FB, trole są wszędzie, z zazdrości, dla zabawy itp, będą robić na złość. Praktycznie każdy skrypt czatu ma opcje nadania moderatorów, i banowania idiotów. Jednak jak to mówią, Twój cyrk, Twoje małpy. Dokładnie jest tak jak @kosti prawi. Na mojej stronie jest czat dedykowany, moderowany zarówno przez ludzi jak i skrypty jest on głównym miejscem spotkań w czasie audycji. Wieczorami, a nawet całymi nocami ludzie tam przesiadują i się bawią, rozmawiając o wszystkim, a że 99,9% ludzi to juz dorosłe osoby tematy są różne. Skoro Twoja strona i radio nie jest skierowane do gimbazy to już 99% problemów na czacie zostaje wykluczone. Dorosłe osoby są już poważniejsze co nie znaczy iż czasami nie dojdzie do jakichś spięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 18.04.2021 o 19:42, kosti napisał: . Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 3 minuty temu, UKRADIOFM napisał: I na pewno jak wyżej kolega zaproponował zostaw projekt przyjdź do mnie !!? Żeby swoją kreatywnością , i mądrością rozkręcić inne radio ? Nie !! . Jesli się tyczą mnie te słowa to nic bardziej mylnego. Mam swoją ekipę, małą ale zgraną także radio które już nie jest na mojej głowie i działa całkiem prężnie więc spokojnie. No na pewno swoją pomysłowością i kreatywnością ameryki nie odkryłeś. Zobaczymy za rok co z tego wyjdzie... znając życie zerknij w ten dział na wpisy rok wczesnbiej i zobaczysz siebie za rok. Ale powodzenia do odważnych świat należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 18.04.2021 o 20:35, Robcio napisał: Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 6 minut temu, UKRADIOFM napisał: Oczywiście że Ciebie się wypowiedzieć tyczy .. tak zrozumiałem twoja wypowiedź cytuje : Mysle że lepszym rozwiązaniem dla Ciebie byłoby dołączenie do ludzi którzy mjaą już taką pasję, która działa i którym przyda się kolejna osoba do współpracy. Zrozumiałem to jako propozycje , odłożenia swojego projektu .. I zaproszenie do Twojego radia .. Być może czytając moje pomysły na radio .. coś Ciebie urzekło drogi kolego . Pomyślałeś sobie .. kurde jest tu fajny jeleń Ale bardzo ambitny i kreatywny .. moje radio na nim pewnie dużo zyska . Ha no widze ego masz przerośnięte. Jesli zaproponowałem Ci szukanie ekipy która pozwoli Ci rozwijać swoje upodobania nie miałem na myśli mojej. Bez obrazy ale po pierwsze z tego co zauważyłem dużo gadasz mało robisz. Po drugie, kolejne spostrzeżenie to naprawdę mało potrafisz, skoro strona wygląda jak wygląda, po trzecie w ekipe mam ludzi którzy już ze mną współpracowali od wielu lat i zasłużyli na to by w niej być. Ale żeby nie było zapraszam do mnie na stronę, dostępna jest dla każdego miłośnika muzyki. Moze tam coś sobie podpatrzysz choc moja strona nie jest tak genialnym projektem jak Twój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Teraz, UKRADIOFM napisał: Być może moje ego jest przerośnięte , można i tak .. Lecz jak napisałem wcześniej , tworzę coś z pasją na długo .. długo. Owszem moja strona wygląda jak wygląda . Bo po pierwsze , założeniem działania radia jest 1 rok i w stosunku do projektu okrajam budżet Inwestuje tylko w zbędne narzędzia ku projektowi . Nie zamierzam inwestować w projekt po parę naście tys PLN kiedy projekt może nie przynieść efektu popularność .. generowanie przychodu to temat puzniejszy . Po za tym działam sam .. może i to śmieszne ? Dla nie których pewnie tak . Ale cały projekt Oraz tworzenie strony robię tylko za pomocą tableta telefonu . Jest ciężko uciążliwie , i nie wygodnie . Ale moja determinacja mocno mnie motywuje . Pozdrawiam! Życzę Powodzenia Jeśli sie nastawiasz na zyski z tego projektu to gratuluje, ja inwestuje w swoja stronę oraz radio już ponad 10 lat i nigdy nie nastawiałem się na jakąkolwiek forme zysku. Jeśli zamierzasz uzyskać jakieś przychody to mówię otwarcie bez grubszych inwestycji się nie obejdzie. Oczywiście możesz sobie dostosować darmowy szablon, jeśli masz jakieś większe pojęciem o wordpresie nawet zrobisz z tego nie złą stronę. Jednak wiele dodatków wtyczek aby w pełni i sprawnie smigały są płatne. Dobry czat to około 40 euro ale to już sobie odpuściłeś. Płatny dobry them to tez około 40 euro rocznie, dedykowany panelik radiowy na stronę i takie tam dolicz opłaty stałe jak serwer, domen ssl. Do tego skoro chcesz grać na radyjku koszta radyjka i pilota plus uwaga LICENCJA. Jeśli chcesz się poświęcić swojej pasji to tanio nie będzie. Co do spraw technicznych, wierz mi potrafię zrobić przy wordpresie wiele nawet z małymi modyfikacjami wtyczek ale w życiu nie podejmowałbym się tego na tablecie czy telefonie. Choćby dlatego, iż WP na każdym urządzeniu dzięki responsywności wyświetla się inaczej. Jak cos robisz musisz testować wszystko na każdym urządzeniu ... ja tak robię bynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UKRADIOFM Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 18.04.2021 o 21:21, Robcio napisał: Edytowane 3 Września 2021 przez UKRADIOFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mat010 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 (edytowane) Robcio a pochwal się jaka ty masz stronę zobaczymy czy na 10 lat przygody twojej jest to adekwatne z twoimi umiejetnosciami. Podaj link bo nie chce mi się szukać. Edytowane 19 Kwietnia 2021 przez Mat010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi