Jak pobrać listę słuchaczy z serwera SHOUTcast?

Information
Offline
#1 mirek2233
witam mam pewien problem pisze swój autorski panel radiowy i mam mały problem nie wiem jak wyciągnąć listę słuchaczy z serwera shoutcast v2 i tu nasuwa się moje pytanie czy jest jakaś możliwość żeby zrobić skrypt php który jakoś by pobierał te dane o słuchaczach wystarczyło by ip czas słuchania i nazwa odtwarzacza i żeby je pobierał z shoutcast administrator z tej stronki admin.cgi bardzo proszę o jakieś rady jak to zrobić z góry dziękuje.
Offline
#2 kosti
Tutaj masz klasę PHP do stat V2 https://forum.portalradiowy.pl/thread-25-lastpost.html
Offline
#3 Wojtek
Do uzyskania listy słuchaczy musiałbyś przerobić klasę, którą wskazał kosti. Może wkrótce zaktualizuję ją o taką opcję.
Offline
#4 mirek2233
a mniej więcej co bym musiał zrobić w tym kodzie aby to uzyskać jestem nawet gotów zapłacić aby tylko mieć ten kod. bardzo bym prosił o aktualizacje tej klasy będe mega wdzięczny.

to jak pomoże mi ktoś bardzo prosze wojtek pomożesz mi bardzo cię prosze?
Offline
#5 Matissek
Mirek, napisz do mnie na gg: 7296208
Offline
#6 mirek2233
matissek to co mi proponowałeś to nie oto mi chodzi napisze jeszcze raz chodzi mi o skrypt co pomoże mi wyciągnąć liste słuchaczy z shoutcast admin z tej stronki admin.cgi a dokładnie mi chodzi że jak mam powiedzmy 10 słuchaczy to żeby mi pokazywało ich w mojim panelu i chciałem aby tam było ip user agent i czas słuchania bardzo prosze o pomoc może wojtek mi pomożesz bardzo cię prosze.
Offline
#7 Lennon
Za free nikt Ci tego raczej nie zrobi . Mogę natomiast Ci kogoś polecić kto by podjął się tego oczywiście gdy mu zapłacisz. ; )
Offline
#8 Wojtek
Jeżeli oczekujesz gotowca, zgłoś to w dziale Giełda - https://forum.portalradiowy.pl/forum-34.html i podaj budżet jaki możesz na to przeznaczyć.
Na pewno ktoś się zgłosi.
Offline
#9 mirek2233
ja tylko się pytałem co pozmieniać w tej klasie shoutcast v2 lub co dodać aby to działało nie chodzi mi o gotowca moge sobie sam napisać byle bym miał jakieś wskazówki tylko oto prosze o nic więcej
Offline
#10 Wojtek
Pisane na szybko, nie testowałem.
Kod PHP:
function shoutcast_stats($ip$port$password=''$sid=1)
{
 
   $ch curl_init();
 
   curl_setopt($chCURLOPT_URL'http://'.$ip.':'.$port.'/'.($password == '' 'statistics?json=1' 'admin.cgi?pass='.urlencode($password).'&sid='.$sid.'&mode=viewjson'));
 
   curl_setopt($chCURLOPT_USERAGENT'Mozilla/5.0 (PortalRadiowy.pl)');
 
   curl_setopt($chCURLOPT_HEADER0);
 
   curl_setopt($chCURLOPT_RETURNTRANSFERtrue);
 
   curl_setopt($chCURLOPT_TIMEOUT3);
 
   $curl_exec curl_exec($ch);
 
   return ($curl_exec json_decode(iconv('UTF-8''UTF-8//IGNORE'$curl_exec)) : false);
 
   curl_close($ch);
}

$shoutcast_statistics shoutcast_stats('ip'7000'haslo');
foreach (
$shoutcast_statistics->listeners as $json_listener) {
    echo 
htmlspecialchars($json_listener->hostname); // IP słuchacza
    
echo htmlspecialchars($json_listener->useragent); // Odtwarzacz słuchacza
    
echo (int)$json_listener->connecttime)); // Czas słuchania

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości